600 g oštrog brašna
600 g glatkog brašna
2 žličice šećera
4 žličice soli
1 jaje
7 dl vode
1 dl ulja
2 dl mlijeka
1 kvasac
U toplo mlijeko razmrviti kvasac, staviti žličicu šećera i pustiti na toplom da naraste.
Kad kvasac naraste pomiješati ga sa svim ostalim sastojcima ( jaje najprije razmutiti) i staviti u ugašenu pećnicu zagrijanu na 60 stupnjeva da odmara sat vremena.
Nakon što se volumen tijesta udvostručio, ponovno premijesiti, staviti u pleh za pečenje koji je potrebno prije toga nauljiti i pobrašniti ili staviti papir za pečenje, i pustiti još 20 min da miruje.
Prije pečenja, lagano zarezati kruh po sredini i poškropiti ga hladnom vodom.
Peći 1 h na temperaturi od 170 stupnjeva pokrivenog folijom i još 30 min na istoj temperaturi bez folije. Nakon pečenja, kruh umotati u mokru krpu i pustiti da se ohladi.
Bon Appetit
Nema komentara:
Objavi komentar