petak, 12. veljače 2010.

Enchillade by me...


Evo, da ne bi ispalo da ja spremam samo slatko....stiže malo meksičke kuhinje... Nakon što smo otkrili mali restoran sa vrhunskom meksičkom hranom u blizini, muž i ja postali smo zaljubljenici u istu. Ovo su enchillade koje smo nedavno isprobali...Moram priznati da su bile fine, iako se nisam držala izvornog recepta jer nisam imala dovoljno paprike... Stavit ću vam ovdje orginalni recept...


Potrebno vam je :
8 tortilla
500 g svinjetine
6 paprika
2 dl kiselog vrhnja
250 g sira

Paprike prerežite napola, očistite ih i ispecite u pećnici, da bi ih lakše ogulili ostavite da odstoje poklopljene 1o minuta. Zatim ih usitnite štapnim mikserom.
Meso prokuhajte u vodi i narežite na sitne kockice, zatim ga pržite na vrelom ulju dok ne porumeni. Kad je gotovo stavite ga na papir da se iscijedi masnoća i držite na toplom.
Usitnjenu papriku, vrhnje i sir dobro pomiješajte, posolite i popaprite po volji i pustite da prokuha.
Tortille umočite u sos, punite ih mesom, zarolajte i premažite ostatkom sosa.

Bon Appetit

Nema komentara:

Objavi komentar