
Na blogu Cooks and Bakes našla sam predivan recept za ove raspuklice. Naravno, morala sam ih odmah isprobati, meni su fenomenalno društvo uz popodnevnu kavicu, nadam se da će se i vama svidjeti...Ja sam umjesto kombinacije mliječne i tamne čokolade stavila samo običnu čokoladu za kuhanje i ispale su super.
140 g tamne čokolade
60 g mliječne čokolade
30 g maslaca
50 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
30 g kakaa
1 žličica instant kave
1/2 žličice cimeta
2 jaja
150 g šećera
1 bourbon vanilija šećer
Maslac i čokolade rastopiti na pari. U manjoj posudi pomiješati prosijano brašno, prašak za pecivo, sol, prosijan kakao, instant kavu koju se prethodno smrvi u prah i cimet. U većoj posudi dobro umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodati suhe sastojke i lagano promiješati da se masa ujednači, dodati čokoladnu smjesu i promiješati. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pleh obložiti papirom za pečenje, uzimati punu žlicu smjese i spuštati na papir ostavljajući veći razmak između jer će se raspuklice raširiti. Peći 10 minuta, kolačići će dobiti pukotine, zatim će se nadignuti, onda splasnuti i intenzivno zamirisati, tada su gotovi.
Bon Appetit
Super su ti ispali :) Ja sam ih videla kod Darwine, i mnogo su mi se dopale. Osim sto ih izadje jako malo, drugih primedbi nemam :)
OdgovoriIzbrišiPozdravi!
Hvala ti, to je bila i moja jedina primjedba :)
OdgovoriIzbriši