utorak, 23. ožujka 2010.

Straciatellina :)


Recept za ovu tortu je već neko vrijeme čekao svoj red za isprobavanje, nedavni svekrov rođendan bio je prava prilika za to. Recept sam otkrila na blogu Sweet corner


BISKVIT ( kalup promjera 24 cm )
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1 ravna žlica kakaa
pola vrećice praška za pecivo

KREMA
500 ml jogurta
200 g grubo naribane čokolade
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
2 želatine u prahu
2 šlag fixa


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao, te dobro promiješajte. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.
Drvenom kuhačom lagano umiješajte snijeg u smjesu, izlijte u kalup i pecite cca 10 min. Biskvit ostavite da se skroz ohladi pa maknite dno kalupa i ostavite samo prsten na tanjuru na kojem ćete poslužiti tortu.

Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite da nabubri. Za to vrijeme istucite vrhnje sa vanilin šećerom i šlag fixom. Želatinu otopite na laganoj vatri i primiješajte ju jogurtu te umiješajte i gru bo narezanu čokoladu, sve zajedno promiješajte i uspite u kalup. Tortu pustite preko noći da se ohladi u frižideru i posite je ribanom čokoladom.



Bon Appetit



Nema komentara:

Objavi komentar