utorak, 26. siječnja 2010.

Torta od sira




Ovo je recept za najfiniju tortu od sira koju je moje nepce probalo... Najbolje je da odstoji jedan dan u frižideru. Potrebno vam je :

17 komada Petit Beurre keksa
4 dag šećera
10 dag margarina
1 vanil šećer

Sve izmrviti i natiskati u kalup za torte

500 g svježeg kravljeg sira
180 g šećera
1 vanil šećer
5 jaja

Sve skupa izmiksati dok se šećer ne rastopi pa dodavati jaja jedno po jedno. Preliti preko keksa i peći na 150 stupnjeva 40 min. Izvaditi iz pećnice da se malo ohladi.

3 plava kisela vrhnja
2 crvena kisela vrhnja
120 g šećera

Izmiksati i preliti preko torte i staviti u ugašenu pećnicu 10-ak min, a zatim staviti tortu u hladnjak i ohladiti minimalno preko noći.


Bon Appetit

3 komentara:

  1. Dobrodosla u blogo-kulinarske vode!

    Odlicno izgleda ovaj cheesecake, nisam videla do sada ovu kombinaciju peceno/nepecenog fila. Sad sam neto u cheesecake fazi, dodajem ovo na spisak za probanje :)

    Pozdravi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Svakako isprobaj, okus je predivan .
    I naravno, javi dojmove :)
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tek sad vidjeh, hvala na dobrodošlici :)

    OdgovoriIzbriši