ponedjeljak, 25. siječnja 2010.

Kiflice...



Evo i prvog recepta... Radi se naravno o, meni jako finim, kiflicama... Malo je više posla s njima, ali užitak je neizmjeran. :) Kiflice možete puniti sa bilo čim, šunkom i sirom, sirom, krem sirom, što god vam padne na pamet, ja ih uglavnom punim sirom narezanim na kockice (najbolji je malo slaniji sir) A sada uživajte...

1 kg brašna
1 kocka kvasca

200 ml mlijeka

2 čaše od 200 ml jogurta (može i vrhnje)

1 čaša od 200 ml ulja
3 žličice soli

1 prašak za pecivo

3 jaja

sir (ili drugo punjenje po želji)

U mlako mlijeko staviti malo brašna, šećera, soli i kvasac te pustiti 15-ak min da se nadigne.

U posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol. U to usuti jogurt, ulje, razmućena jaja i kvasac
pa zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti u 4 kuglice i ostaviti da se dignu.Kada udvostruče volumen, jednu po jednu razvaljati u krug i podijeliti na 15 dijelova.

Na svaki dio staviti sir i zaviti u kiflicu od šireg kraja prema užem. Staviti ih na pleh obložen pek papirom, svaku kiflicu premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom.

Peći na 180 stupnjeva dok ne porumene cca 10-15 min.


A onda samo uživati....


Bon Appetit

1 komentar:

  1. Predivno izgledaju, s tim da ja obicno nemam vremena za kafilice pa pravim pogačice http://www.uslast.com/pogacice-sa-sirom/

    OdgovoriIzbriši