utorak, 9. veljače 2010.
Cherry pie
Njami njami pita od višanja.... taman onoliko slatko kisela koliko i treba biti...:)
TIJESTO
10 g kvasca
1 dl mlakog mlijeka
250 g glatkog brašna
20 g maslaca
1 razmućeno jaje
pola žličice soli
1 žlica šećera
Razmutiti kvasac u malo mlakog mlijeka, dodati žlicu šećera i pustiti da naraste. U brašno dodati kvasac, maslac, razmućeno jaje i pola žličice soli pa zamijesiti glatko tijesto. Umotati u prozirnu foliju i pustiti na toplom 40 min da naraste.
NADJEV
1 kg očišćenih višanja
150 g šećera
4 žlice gustina
malo krušnih mrvica
Višnje malo prokuhati sa 2 dl vode i 150 g šećera. Gustin razmutiti sa malo vode, sipati u višnje i sve još malo prokuhati dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se nadjev ohladi.
Dotad razvaljati tijesto, dno tijesta izbosti viljuškom, posuti krušnim mrvicama i zatim sipati ohlađeni nadjev. Površinu pite posuti sitnim šećerom i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 min.
Bon Appetit
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar