utorak, 9. veljače 2010.

Cherry pie


Njami njami pita od višanja.... taman onoliko slatko kisela koliko i treba biti...:)

TIJESTO
10 g kvasca
1 dl mlakog mlijeka
250 g glatkog brašna
20 g maslaca
1 razmućeno jaje
pola žličice soli
1 žlica šećera

Razmutiti kvasac u malo mlakog mlijeka, dodati žlicu šećera i pustiti da naraste. U brašno dodati kvasac, maslac, razmućeno jaje i pola žličice soli pa zamijesiti glatko tijesto. Umotati u prozirnu foliju i pustiti na toplom 40 min da naraste.

NADJEV
1 kg očišćenih višanja
150 g šećera
4 žlice gustina
malo krušnih mrvica

Višnje malo prokuhati sa 2 dl vode i 150 g šećera. Gustin razmutiti sa malo vode, sipati u višnje i sve još malo prokuhati dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se nadjev ohladi.

Dotad razvaljati tijesto, dno tijesta izbosti viljuškom, posuti krušnim mrvicama i zatim sipati ohlađeni nadjev. Površinu pite posuti sitnim šećerom i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 min.


Bon Appetit

Nema komentara:

Objavi komentar