utorak, 26. siječnja 2010.
Torta od sira
Ovo je recept za najfiniju tortu od sira koju je moje nepce probalo... Najbolje je da odstoji jedan dan u frižideru. Potrebno vam je :
17 komada Petit Beurre keksa
4 dag šećera
10 dag margarina
1 vanil šećer
Sve izmrviti i natiskati u kalup za torte
500 g svježeg kravljeg sira
180 g šećera
1 vanil šećer
5 jaja
Sve skupa izmiksati dok se šećer ne rastopi pa dodavati jaja jedno po jedno. Preliti preko keksa i peći na 150 stupnjeva 40 min. Izvaditi iz pećnice da se malo ohladi.
3 plava kisela vrhnja
2 crvena kisela vrhnja
120 g šećera
Izmiksati i preliti preko torte i staviti u ugašenu pećnicu 10-ak min, a zatim staviti tortu u hladnjak i ohladiti minimalno preko noći.
Bon Appetit
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Dobrodosla u blogo-kulinarske vode!
OdgovoriIzbrišiOdlicno izgleda ovaj cheesecake, nisam videla do sada ovu kombinaciju peceno/nepecenog fila. Sad sam neto u cheesecake fazi, dodajem ovo na spisak za probanje :)
Pozdravi!
Svakako isprobaj, okus je predivan .
OdgovoriIzbrišiI naravno, javi dojmove :)
Pozdrav!
Tek sad vidjeh, hvala na dobrodošlici :)
OdgovoriIzbriši